Çikolatalı Muzlu Rulo
Malzemeler
2 Çorba kaşığı kahve
100 gr bitter çikolata
4 Adet yumurta
6.5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı kakao
Krema için :
1.5 Çorba kaşığı süt
25 gr rendelenmiş beyaz çikolata
2 Çorba kaşığı kahve
6.5 Çorba kaşığı pudra şekeri
5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2 Adet muz
Hazırlanışı
· Fırını 180 derecede ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
· 2 Çorba kaşığı kahveyi 1 çorba kaşığı su ile karıştırın.
· Bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın.
· Yumurta sarılarını şeket ile mikserde çırpın.
· Çikolata ve kahveyi yumurtalı karışıma katın.
· İyice çırptığınız yumurta aklarını da ekledikten sonra fırın tepsisine dökün ve 15 dakika pişirin.
· İyice piştikten sonra üzerine kakaoyu serpin ve üstüne bie tabaka daha yağlı kağıt koyarak rulo haline getirin.
· Kremayı yapmak için beyaz çikolatayı eritin.
· Süt ve kahveyi de ekledikten sonra soğumaya bırakın.
· Geniş bir kasede pudra şekeri ile yağı çırpın ve beyaz çikolatalı karışıma ekleyin.
· Soğumuş keki yağlı kağıtlardan ayırın.
· Kremayı üzerine döktükten sonra muzları baylamasına yerleştirin ve rulo yapın.
· Üzerini pudra şekeri ile süsledikten sonra servis yapın.