...::: CaSTLe_MiYoR :::...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

...::: CaSTLe_MiYoR :::...

Forumumuza hos geldiniz
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Taş Köfte

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@s!_KraLiç£
~Forumun~Kraliçesi~
~Forumun~Kraliçesi~
@s!_KraLiç£


Mesaj Sayısı : 243
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 12/09/08

Taş Köfte Empty
MesajKonu: Taş Köfte   Taş Köfte EmptyC.tesi Eyl. 13, 2008 8:22 pm

TAŞ KÖFTE

500 gr kemiksiz et
1 çay kaşığı sarıkök
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı karabiber
3–4 dal maydanoz
½ kuru soğan
1 çay bardağı lepe
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı margarin

Et dövme taşında tokmakla dövülür. (Kıyma olarak da kullanılabilir.) Et iyice dövüldükten sonra salça ayçiçeği yağı, ince ince kıyılmış maydanoz, lepe, pirinç ete karıştırılıp yoğrulur. Yoğrulmuş etin üzerine sarı kök, karabiber serpilip yumurta kırıldıktan sonra tekrar yoğrulur. (Köftelerin pişerken dağılmaması için iyice yoğrulması gerekir.) Yoğrulduktan sonra et avuç içinde yuvarlanarak orta boy bir patates büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Diğer yanda margarinle ince kıyılmış soğan kavrulur. Salça, su eklenip suyun kaynaması beklenir. Su kaynayınca köfteler suya ilave edilip beş dakika kadar kaynatılır. Sonra patatesler 5–6 parçaya bölünerek





Taş Köfte



Yemege eklenir. Tuzu da eklenip bir süre daha kaynatılır. Patatesler pişince ateşten alınır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://castlemiyor.yetkin-forum.com/
 
Taş Köfte
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...::: CaSTLe_MiYoR :::... :: AZERBAYCAN :: Azeri Mutfağı-
Buraya geçin: