...::: CaSTLe_MiYoR :::...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

...::: CaSTLe_MiYoR :::...

Forumumuza hos geldiniz
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Ekşili

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@s!_KraLiç£
~Forumun~Kraliçesi~
~Forumun~Kraliçesi~
@s!_KraLiç£


Mesaj Sayısı : 243
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 12/09/08

Ekşili Empty
MesajKonu: Ekşili   Ekşili EmptyC.tesi Eyl. 13, 2008 8:24 pm

EKŞİLİ

500 gr kemiksiz et
1 Su bardağı lepe
1 domates veya 1 çay kaşığı salça
5 gr limontuzu
2 su bardağı su
1 çay kaşığı sarıkök
1 yemek kaşığı margarin
Tuz

1 orta boy kuru soğan veya yarım demet sebzi “Yöresel bir ot” Et kuşbaşından biraz büyük parçalara ayrılıp tencereye konulur. Lepe ve su eklenerek ateş üzerine alınır. Diğer yanda yağ ile bütün bir soğan kavrulur. (Eğer sebzi varsa soğan kullanılmaz sebzi 2 cm büyüklüğünde doğranır ve yağla kavrulur.) Kavrulan limontuzu konularak tencereye boşaltılır. Daha sonra salça veya rendelenmiş domates, sarıkök, tuz eklenerek iyice pişirilir. Lepeler pişince ateşten alınır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://castlemiyor.yetkin-forum.com/
 
Ekşili
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...::: CaSTLe_MiYoR :::... :: AZERBAYCAN :: Azeri Mutfağı-
Buraya geçin: