...::: CaSTLe_MiYoR :::...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

...::: CaSTLe_MiYoR :::...

Forumumuza hos geldiniz
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Gürze

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@s!_KraLiç£
~Forumun~Kraliçesi~
~Forumun~Kraliçesi~
@s!_KraLiç£


Mesaj Sayısı : 243
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 12/09/08

Gürze Empty
MesajKonu: Gürze   Gürze EmptyC.tesi Eyl. 13, 2008 8:25 pm

GÜRZE -Azerbaycanda çok sevilen bu yemek bir tür mantı çeşitidir



MALZEMELER:

500g un

1 yumurta

Su

Tuz



İÇ MALZEME:

500g kıyma

1 soğan

Karabiber



YAPILIŞI:

Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Tuz,yumurta,su ilave edilir.Sert hamur yoğrulur.Üzeri bezle kapatılır.10-15 dakika bekletilir.Bu arada kıyma,rendelenmiş soğanla karıştırılır.Karabiber katılır .Tuz ilave edilmese de olur.Zaten hamura ve gürzeleri kaynatacağımız suya yeterince tuz ilave edilecektir.

Hamurdan parçalar kesilerek bezeler yapılır.Oklovayla açılır.(Püf noktası : Kolay aça bilmeniz için önce merdane,daha sonra oklava kullana bilirsiniz).Hamurdan su bardağı ile daireler kesilir.Her birinin ortasına kıyma koyarak resimde göründüyü gibi bir ucu açık kalacak şekilde bükülür.









Tencerede su kaynatılır,tuz ilave edilir.Gürzeler ilave edilerek pişirilir.5 dakika daha kaynatılır.Tabaklara servis yapılır.İsteye göre üzerine erimiş tere yağı dökülür ve ezilmiş ceviz serpilir.İsteğe yoğurt ve salçalı tere yağı koyabilirsiniz

AFİYET OLSUN!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://castlemiyor.yetkin-forum.com/
 
Gürze
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...::: CaSTLe_MiYoR :::... :: AZERBAYCAN :: Azeri Mutfağı-
Buraya geçin: