...::: CaSTLe_MiYoR :::...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

...::: CaSTLe_MiYoR :::...

Forumumuza hos geldiniz
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Newruz TatLısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@s!_KraLiç£
~Forumun~Kraliçesi~
~Forumun~Kraliçesi~
@s!_KraLiç£


Mesaj Sayısı : 243
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 12/09/08

Newruz TatLısı Empty
MesajKonu: Newruz TatLısı   Newruz TatLısı EmptyC.tesi Eyl. 13, 2008 8:30 pm

Malzemeler

*50 gram tereyağı
*100 gram yoğurt
*bir tutam tuz
*1 yumurta
*1 gram vanilya
*500 gram un
*15 gram maya
*350 gram fındık içi
*350 gram toz şeker

Yapılışı

İlk başta şekerburaların içerisine konacak iç hazırlanır. İç için fındıklar tavada kavrulur. Kavrulmuş fındıklar vurularak kabuklardan temizlenir. Kabuksuz fındıklar badem makinesinden çekilerek un haline getirilir. Elde edilmiş fındık ununa şeker tozu da katılarak iyice karıştırılır. Vanilya da ilave edilir. Fındık yerine badem veya ceviz de kullanılabilir.

Şekerbura içi hazır olduktan sonra hamur hazırlanır. Önce ılık süte tuz ve maya katılır, sonra, yoğurt ve eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır. Un ilave edildikten sonra sert hamur yoğrulur ve üzeri kapatılarak 30 - 40 dakika sıcak yerde bekletilir. Sonra küçük parçalara ayrılarak 2 mm kalınlıkta açılır, ve 6 - 8 cm çapta daireler şeklinde kesilir.

Kesilmiş bu dairelere önceden hazırlanmış iç konur ve ortasından katlanarak kenarları üst üste gelecek şekilde bükülerek kapatılır. Özel cımbızla üzerine değişik nakışlar vurulur, ve önceden 160 - 180oC'ye kadar ısıtılmış fırna sürülerek 25 - 30 dakika pişirilir.

Hazır şekerburalar yukarıda anlatıldığı gibi korunursa, 2 - 3 hafta sertleşmeden tazeliğini korur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://castlemiyor.yetkin-forum.com/
 
Newruz TatLısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...::: CaSTLe_MiYoR :::... :: AZERBAYCAN :: Azeri Mutfağı-
Buraya geçin: