...::: CaSTLe_MiYoR :::...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

...::: CaSTLe_MiYoR :::...

Forumumuza hos geldiniz
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
@s!_KraLiç£
~Forumun~Kraliçesi~
~Forumun~Kraliçesi~
@s!_KraLiç£


Mesaj Sayısı : 243
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 12/09/08

ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı) Empty
MesajKonu: ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı)   ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı) EmptyC.tesi Eyl. 13, 2008 8:30 pm

MALZEMELER:

600 g un

Tuz

20 g maya

Yeteri kadar su



İÇ MALZEME:

1 yumurta

125 g tere yağı

Zerdeçal

Kimyon

Karabiber

Tuz

Rezene

500 g kadar un.



200 g erinmiş tere yağı(yarısı margarin ola bilir)

Üzerine sürülmek için 1 yumurta sarısı

Haşhaş

Çörekotu



Un,maya,tuz ve su ile hamur yoğrulur.1 saat sıcak yerde mayalanıp köpürmesi için bekletilir.

İç malzemeler bir birine karıştırılarak iki avuç içerisinde umaç yapılır.

Hamurdan 5-6 beze yapılır.Tek tek açılarak aralarına erinmiş yağ sürülür ve iç malzeme serpilir.Bıçakla 10х15cm lik dörtgenlere kesilir.Burularak yastılanır.Yuvarlak gağal şekli verilir.Ortasına oklovayla delik açılır.Yumurta sarısı sürülerek çörekotu,haşhaş serpilir.160-170 deregede bişirilir.Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://castlemiyor.yetkin-forum.com/
 
ŞORGOĞALI (Azerbaycan mutfağı)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...::: CaSTLe_MiYoR :::... :: AZERBAYCAN :: Azeri Mutfağı-
Buraya geçin: