MALZEMELER:
600 g un
Tuz
20 g maya
Yeteri kadar su
İÇ MALZEME:
1 yumurta
125 g tere yağı
Zerdeçal
Kimyon
Karabiber
Tuz
Rezene
500 g kadar un.
200 g erinmiş tere yağı(yarısı margarin ola bilir)
Üzerine sürülmek için 1 yumurta sarısı
Haşhaş
Çörekotu
Un,maya,tuz ve su ile hamur yoğrulur.1 saat sıcak yerde mayalanıp köpürmesi için bekletilir.
İç malzemeler bir birine karıştırılarak iki avuç içerisinde umaç yapılır.
Hamurdan 5-6 beze yapılır.Tek tek açılarak aralarına erinmiş yağ sürülür ve iç malzeme serpilir.Bıçakla 10х15cm lik dörtgenlere kesilir.Burularak yastılanır.Yuvarlak gağal şekli verilir.Ortasına oklovayla delik açılır.Yumurta sarısı sürülerek çörekotu,haşhaş serpilir.160-170 deregede bişirilir.Afiyet olsun